gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Качамак от царевичен грис

Качамак от царевичен грис

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7212k2
Качамак от царевичен грис
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 5
05/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции5
"За качамакът като деликатес - това е темата на днешната кулинарна беседа"

Необходими Продукти

  • царевичен грис - 2 ч. ч.
  • вода - 6 ч. ч.
  • сол - щипка
  • черен пипер
  • индийско орехче
  • За пълнежа
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 150 г
  • колбаси - 200 г мек
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Водата се сипва в тенджерка, оставя се да заври, сипва се царевичния грис, бърка се непрекъснато докато се сгъсти. Овкусява се със солта, черния пипер и индийското орехче.

1/2 от сместа се сипва във форма за терин, отгоре се поръсва с настърган кашкавал, колбасът нарязан на кръгчета и сиренето нарязано на плочка.

Отгоре се сипва останалата смес. Оставя се в хладилника да стегне поне 2-3 часа. Обръща се и се украсява с нарязан домат и свежа мента. Добър апетит!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: