Задушен телешки език

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9573k
Задушен телешки език
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
06/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
"Ястията с телешки език са сред любимите ни, а в онези с вкусен сос, които можем до отопим с хляб, направо сме влюбени"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подваряваме езика в подсолена вода, обелваме го и го режем на парчета.

В тенджера загряваме олиото и в него задушаваме нарязаните лук, моркови, чесън и целина, прибавяме доматеното пюре, пипера, солта, захарта и брашното.

Към задушените зеленчуци прибавяме нарязания език, 250 мл от бульона в които сме го варили, виното и дафиновия лист.

Задушаваме всичко под капак за 20 минути.

Махаме капака и готвим още 10-15 минути.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: