gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодов Сладкиш»Сладкиш Черешова кралица

Сладкиш Черешова кралица

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k8k5
Сладкиш Черешова кралица
Снимка: Сия Рибагина
1 / 6
06/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
"Редно е кралицата на ранните плодове да има сладкиш, кръстен на нейно име! Насладете му се!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете черешите от костилките и дръжките. Сложете ги върху плътна домакинска хартия и оставете за малко настрана.

Разбийте яйцата със захарта до кремообразна смес.

При непрекъснато бъркане с миксер добавете на тънка струйка олиото, след което сипете и горещата вода.

Пресейте какаото, брашното, ванилията и бакпулвера в отделна купа.

Започнете да сипвате към течната смес сухите съставки, като обаче разбърквате енергично с дървена лъжица или шпатула.

Ароматизирайте с лъжица коняк, ако го приготвяте и за деца, използвайте есенция.

Бъркайте сместа до получаване на гладко и хомогенно кексово тесто.

Намажете тавичка с малко олио, поръсете с брашно и изтръскайте излишното, след което сипете готовата смес в нея.

Отгоре в сместа сложете черешките с разстояние една от друга, като само ги пускате, без да натискате и бъркате. Така те ще се задържат на повърхността и няма да паднат на дъното на сладкиша.

Сложете тавата във фурна на 170 градуса за около 40 мин до суха клечка.

Извадете тавата, оставете да се охлади сладкишът. Накрая поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: