Баклава с орехи и грис

07/06/2016
"Някои десерти те карат да си оближеш пръстите, а този направо те предизвиква да оближеш тавата "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 948
  • Преглеждания за месеца327
  • Преглеждания за седмицата148
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовите кори се редят в намазана с масло тавичка, като всяка кора се наръсва с разтопено масло. През две кори се наръсва не само масло, но и грис. През 5 кори се ръсят и ореховите ядки, предврително счукани на едро.

Баклавата се реже на едри ромбове или квадратни парчета и се залива с останалото разтопено масло. Пече се при 180 градуса за около 25 минути или докато порозовее.

Охладената баклава се залива с горещ сироп, приготвен от захарта, водата и прясно изцедения лимонов сок. Те се слагат в тенджера и се варят около 10 минути.

Баклавата се оставя за едно денонощие да престои в хладилник, след което се сервира.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар