gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Плескавица»Пълнена плескавица в було

Пълнена плескавица в було

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k9k6
Пълнена плескавица в було
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
19/08/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Рецепта за сръбски и български гурмани!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесете каймата със ситно нарязания лук, подправките и малко вода. Оставете в хладилника за няколко часа, да се смесят хубаво ароматите.

Разделете каймата на четири равни части.

Всяка част разделете на две. Разплескайте едната част, върху нея наредете тънки ивички кашкавал и покрийте с останалата част. Така направете и останалата кайма.

Разделете булото на четири части и с всяка обвийте плескавиците. Печете на загрята скара или грил.

Сервирайте плескавицата със салата според сезона и пържени картофи.

Пълнената плескавица в було е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: