Домашно пиле с пресни картофи, бира и много масло

МариянаМариянаМастър Шеф7272616056
08/06/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 536
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварявам си леко порцийките пиле, които вече съм нарязала, тъй като е домашно и му трябва повечко време. Вече сварено слагам в тавичка, преди това си го поръсвам със сол, черен пипер, червен пипер, чубрица.

Почиствам си картофите. Нарязвам си ги на две и после по дължина. Нареждам ги около картофите.

Поливам с бира и малко от бульона от варенето на пилето, предварително прецеден. Нарязвам си на парченца маслото.

Аз ползвах масло Deutsche Markenbutter и бира Каменица. Слагам обилно масло върху порциите от пилето и картофите. Посолявам и слагам малко черен пипер. Пека на 220 градуса.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Марияна
Марияна
08.06.2016 11:52
Водата може да се замени по желание и ако имате малко бульон от варено пиле.
0
0