Сусамени свински хапки

Сусамени свински хапки
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
08/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • олио - 4 с. л.
  • сусам - 2 с. л.
  • соев сос - 2 с. л.
  • оризов оцет - 2 ч. л. (или ябълков оцет)
  • мед - 2 ч. л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на хапки с желаната големина. Загрейте в тенджера олиото и изсипете месото вътре, разбъркайте.

Щом хапките променят цвета си, сложете капак и намалете температурата.

Оставете месото да се готви докато остане само на мазнина. В сух тиган се запича сусамът. Смесете с непрекъснато разбъркване оцета, меда и соевия сос.

Прибавете сусама, черен пипер и сол. Полученият сос се изсипва върху месото и оставете да се готви под капак още 5 минутки.

Поднесете с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: