Начин на приготвяне
Брашното се пресява в дълбок съд. Правим едно кладенче и прибавяме захарта, оцета, солта, олиото, маята и водата (малко затоплена).
Разбъркваме добре и изваждаме от съда. Месим на набрашнен плот до получаване на меко тесто.
След като се получи гладко и еластично тесто оставяме да почине на топло за час. Разделяме тестото на равни топки и всяка разточваме на тънко.
Всяка кора се намазва с олио. Поръсваме със сирене и завиваме от всички страни, за да се получи квадрат. Всеки карталак запичаме в нагорещен сач (може и на тиган).
Като го запечем от двете страни, намазваме с масло. Може да ползвате и друга мазнина за карталаците (мас, олио, маргарин) за намазването, но с маслото карталачките ще получите и прекрасен аромат.
Коментари