Крехко и сочно агнешко

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
6957k2k8k5
08/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции6
"Затваряме очи и бавно сдъвкваме хапка от това крехко и сочно агнешка. За секунди се намираме в Рая"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете всички подправки, зехтина, мед и нарязана на ситно скилидка чесън. Разбъркайте и добавете бирата.

Сложете агнешкото месо в по-голяма тава, полейте със сместа и натрийте месото хубаво с нея. Покрийте тавата плътно с алуминиево фолио и поставете във загрята фурна на 160 градуса за 2 часа.

Почистете и нарежете картофите на полумесеци. Когато изтече времето за готвене, извадете тавата от фурната, махнете фолиото и сложете картофите.

Ако течността е поизвряла, добавете зеленчуков бульон, подправете с малко черен пипер и сол, ако е необходимо и сложете пак във фурната на 180 градуса за 30 минути.

Поднесете със зелена салата и студена бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: