Пиле, пълнено с палачинки

11/06/2016
Люси
отЛюсиНовак20107
"Най-обичаме, когато баба се развихри и напълни пиле със сарми или палачинки Тази рецепта определено е за гладници, а ние сме точно такива"
Приготвяне60 мин.
Готвене75 мин.
Общо135 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо918
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

- Сложете пилето на гръб и отделете кожата от месото, само крачета и крилата срежете по ставата;

- Отделете месото от кокалите на пилето и може да го използвате за супа;

- Направете кайма от филето и лука;

- Нарежете ситно сливите и смачкайте шамфъстъка;

- Объркайте каймата със сливите, шамфъстък, рендосан кашкавал, сол на вкус;

- Напълнете всички палачинки с каймата и завийте на руло;

Напълнете пилето с тези палачинки и зашийте отвора;

- Разбъркайте меда с горчицата и олиото/маслото);

- Прехвърлете пълненото пиле върху тава, застлана с фолио и леко намазнена. Намажете пилето с маринатата;

- Завийте птицата с фолио отгоре и печете за 1 час;

- Отстраняваме фолиото, залейте пилето със соса, който се е образувал в тавата и пъхнете пак да се запече за 10-15 минути, докато стане апетитна коричка.

Прехвърлете пълненото пиле върху голяма чиния и се насладете на вкуса и на комплиментите към вашия адрес!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар