Грах с пилешко месо

К КК К
Готвач
1577381671
Грах с пилешко месо
Снимка: Veselina
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • грах - 1 буркан от 800 г
  • червен лук - 1 главичка
  • червен пипер - 1 лъжица
  • домати - 1 брой
  • сол - на вкус
  • чубрица - 2 щипки
  • за соса
  • брашно - 4 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се реже на парчета и се слага с малко олио и вода да се хем запържва, хем задушава. След 15 минути към него се прибавя и нарязания на ситно лук и сол на вкус и се сипва вода, да се покрие месото.

След като се свари месото, се слага грах от буркана и нарязания домат и се оставя така да покипи 5 минути.

През това време се разбива в малка купа брашното с водата, докато стане като боза и се изсипва при граха, като непрекъснато се бърка и се оставя така 15 минути.

Опитва се на вкус за сол и се слага две щипки чубрица. След това се сваля от огъня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка: