Бутер щрудел с ябълки и орехи

14/06/2016
Деси
отДесиНовак
"В стария Рецептурник на баба има раздел Немска кухня, а това щруделче си е шедьовър от ГДР "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
  • Преглеждания общо10 062
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата75
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • бутертесто - 400 г
  • ябълки - 200 г
  • орехи - 100 г
  • бисквити - 100 г чаени
  • захар - 100 г
  • масло - 2 с.л.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ябълките и ги нарязваме на кубчета. Натрошаваме бисквитите на ситно.

Почистваме орехите и ги режем на дребно или ги натрошаваме с помощта на точилка. Слагаме на котлона тиган с маслото в него и го разтапяме.

Към него слагаме ябълките, бъркаме ги за 2-3 минути, колкото да омекнат, тогава добавяме захарта.

Бъркаме, докато се разтопи, те стават леко кафеникави, като карамелизирани.

Махаме тигана от котлона и добавяме орехите и натрошените бисквити. Оставяме настрани, за да поизстине.

През това време отваряме бутер тестото и от двата му края го режем на ивици от по 2 см, като оставяме средата му, в която изсипваме ябълковата смес.

Загръщаме нарязаните ивици като за плитка. Печем на 200 градуса около 40 минути. След като изстине, го поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни рецепти