Лятна манджа със зеленчуци

МариянаМариянаМастър Шеф7192616045
14/06/2016
"Чушки, домати - всякакви зарзавати си стискат ръцете в тази бабина манджичка, за да ни докажат, че селските гозби са най-вкусни "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 718
  • Преглеждания за месеца36
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се нарязват на дълги парчета, посоляват се и ги оставяме да се отцедят.

След това се изпържват в сгорещено олио. Вадят се. Режем лука на ситно. Доматите ги белим от кората, ако е дебела, и после ги режем и тях на ситно. Моркова го почистваме и режем на малки кубченца, като за руска салата.

Режем пипер на дребно. Чесъна нарязваме на ситно. В същата мазнина пържим ситно нарязания лук и морковите. После се прибавят брашното, червеният пипер и чесънът. Най–накрая слагаме и доматите.

Добавя се гореща вода, но не прекалено много и се оставят да врят на тих огън. Посолява се. Нарязваме магданоза на ситно. Към края на варенето се прибавя магданоз. Сервираме.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Албена Асенова
Приготвям подобна лятна манджа,но прибавям чорбаджийски чушки и бамя.Много вкусна селска манджа.
0
0