Домашна пърженица

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Домашна пърженица
Снимка: Сия Рибагина
2 / 5
14/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Традицията повелява след като изядете цялата пърженица, да отопите чинията с домашно изпечен хляб с хрупкава коричка!"

Необходими Продукти

  • чушки - 5 бр. червени печени
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 3 бр.
  • черен пипер
  • сол
  • яйца - 2 бр
  • домати - 1 бр.
  • сирене - 300 г краве
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете печените чушки на лентички. Почистете морковите и лука, нарежете ги на дребно. Яйцата разбийте в купичка със сол и черен пипер.

В тиган сложете олиото, загрейте на котлона и добавете в него лука и морковите. Запържете за кратко до карамелен цвят на лука. Обелете домата и го настържете на ренде, добавете го в тигана, сложете капак и задушавайте до изпаряване на течността.

Накрая когато сместа се е посгъстила сложете яйцата, разбъркайте така че да се смесят с продуктите в тигана, запържете за 3 минути и махнете от котлона.

Оставете да изстине, вземете пасатор или уред за намачкване и пасирайте (намачкайте) леко.

Натрошете сиренето, сложете го в пърженицата и разбъркайте до еднородна смес. Поднесете охладена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталия Петрова
Наталия Петрова
Правя подобно ястие,но без моркови. Ще пробвам другия път по твоя начин. Чушките от консерва ли са или прясно изпечени?
14.06.2016 18:31
1
Покажи всички подкоментари