Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Пържен доматен сос с чесън

Пържен доматен сос с чесън

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Пържен доматен сос с чесън
Снимка: Ваня Благоева
1 / 2
14/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"По непотвърдена информация тази рецепта върви много успешно с мастика"

Необходими Продукти

  • домати - 1 кг (червен)
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • сол
  • олио
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме, обелваме (по желание) доматите и ги рендосваме направо в голям тиган или тенджерка.

Добавяме малко олио и го пържим до готовност. Щом сместа е готова, махаме.

Почистваме, измиваме и рендосваме чесъна и го добавяме в горещия домат, добавяме и солта на вкус.

Сипваме го в чинии и отгоре върху всяка чиния нарязваме по малко магданоз, но без да го разбъркваме.

Сосът е подходящ за паста, печени меса, печени или пържени чушки и други зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ivo
Ivo
Прекрасно е. Често го правя с различни ястия.
05.07.2016 14:29
3