Домашна халва
Homemade HalvaDomaća alva

Домашна халва

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3312k
31/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Домашна халва пригответе и гостите си почерпете, за да ви споменават само с добро"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото или маслото и наведнъж прибавете брашното и орехите. Бъркайте и запържете добре брашното, докато започне да променя цвета си.

Отделно направете сироп от водата и захарта. Изсипете го наведнъж в брашняната смес с ванилия и бъркайте енергично, докато сместа започне да се отделя от дъното на съда и стане на топка.

Снемете съда от котлона, сложете му капака и оставете така за около 5 минути да почине. След това с леко намазнени ръце и с помощта на лъжица оформете малки топки или яйца, подредете ги в чиния и оставете да изстине напълно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
515
43
31
20
10
Дай твоята оценка: