gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свински кебап в гювеч (рецептата на моята баба)

Свински кебап в гювеч (рецептата на моята баба)

ЛюсиЛюси
Новак
2017648143
Свински кебап в гювеч (рецептата на моята баба)
Снимка: Люси
1 / 7ВИДЕО
10/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене240 мин.
Общо280 мин.
Порции8
"Бабиният гювеч със свинско е направо трепач! Непременно го пробвайте"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1. 5 кг от плешка (може и ребърца да сложите)
  • чесън - половин глава
  • гъби - 250 г каквито имате
  • чушки - 2 червени + 1 зелена
  • лук - 7 големи глави кромид
  • олио - 1 к.ч.
  • вино - 1 ч.ч.
  • вода - 400 мл
  • сол
  • черен пипер
  • подправки - по избор
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото нарежете на средни по големина парчета. Лукът нарежете на шайби, а гъбите и чушките нарежете на едро. Чесънът се нарязва на филийки.

В голям тиган в олиото запържете късчетата месо, добавете черния пипер, сол и подправките. Пържете до златист цвят. След което с решетъчна лъжица прехвърлете месото в гювеча.

Прибавете нарязаните лук, чушки, чесън и гъби. В тигана, където пържихме месото налейте виното и водата, добавете сол и черен пипер. След като заври, оставете да ври още 5 минути и залейте месото в гювеча.

Сложете капака и поставете в затоплената фурна до 190 градуса фурна. Оставете да се готви 3. 5 часа. Отворете и добавете магданозът.

Ако искате да се запече - махнете капака и оставете още за 20-на минутки. Ако искате може да добавите и 3-4 картофа, но той почти ще се развари (от личния опит), но пак ще е супер.

По желание можете да добавите и други зеленчуци - моркови, грах или др.

Получава се разкошен свински гювеч, с който всички ще си оближат пръстите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 19
4 1
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка: