Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Мързеливи хрупкави панирани калмари

Мързеливи хрупкави панирани калмари

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Мързеливи хрупкави панирани калмари
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3

Необходими Продукти

  • калмари - 3 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • царевично брашно - 100 г
  • сол
  • черен пипер
  • лимони - 1 бр.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме калмарите от ципата, вътрешностите и костта. Поставяме ги в купа и ги заливаме с вряща вода, разбъркваме и вадим, за 1 минута.

Охлаждаме леко и нарязваме калмарите на шайби, поставяме в стъклен съд. Посоляваме и поръсваме с черен пипер, прибавяме сока на половината лимон и мариноваме в хладилника за 2 часа. Вадим калмарите и прибавяме 2-те яйца и разбъркваме с ръка.

В плътна найлонова торбичка сипваме брашното, сол и черен пипер и прехвърляме калмарите. Раздрусваме старателно, за да се отделят и набрашнят всички.

Пържим калмарите в сгорещено олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: