Свинско задушено с лук

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Свинско задушено с лук
Снимка: Сия Рибагина
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Гледаме много сериозно на свинското задушено с лук, толкова сериозно, че отсега си поръчваме втора порция"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г врат или плешка
  • лук - 5 глави кромид
  • мащерка - 2 стръка
  • черен пипер
  • сол
  • бяло вино - 200 мл
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • салвия - няколко листенца
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на по-едри парчета.

Сложете маслото в тиган и загрейте на котлона. Сложете две клонки мащерка и няколко листенца салвия да се запържат за няколко секунди. Така подправките ще пуснат аромата си.

Махнете подправките, изсипете маслото в тенджерка и прибавете олио към маслото, оставете да се загрее и сложете парчетата месо да се запържат на силна температура.

Нарежете лука на полумесеци и го добавете към месото, разбъркайте и пържете до златисто на месото и лука.

В купа сложете виното, сол, пипер и изпържените подправки, разбъркайте и добавете течността към полуизпърженото месо.

Разбъркайте всичко и покрийте с капак.

Намалете котлона на средна температура и задушавайте месото около 30 минути до изпаряване на течността, като периодично разбърквате.

Поднесете задушеното свинско с лют пипер по желание и студено вино.

Свинското задушено с лук е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Често го приготвям вкъщи, но досега не съм опитвала с бяло вино! Предполагам е по сочно и ароматно!
18.06.2016 19:41