Тестени рулца с лютеница и сирене

18/06/2016
Марияна
отМариянаМастър Шеф6762585895
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо270
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното. Добавяме му сухата мая. Слагаме щипка сол, щипка захар, киселото мляко, олиото в направено в брашното кладенче. Объркваме с лъжица.

Прехвърляме тестото върху набрашнен плот. Замесваме тесто много добре. Оставяме го да втаса за 30 мин. покрито с кърпа.

Втасалото вече тесто го делим на 4 топки. Разточваме на кръг върху набрашнен плот с точилка всяка една от тях. Режем си го на триъгълници.

Мажем всеки от триъгълниците с лютеница с помощта на лъжица. Приблизително количество лютеница на триъгълник е 1 ч.л.

В широката част слагаме натрошено сирене. Навиваме към върха - и така с всички триъгълници.

Редим в тава, застлана с хартия за печене. 1 жълтък с 1 с.л олио си ги разбиваме в купичка, към образуваната кашичка слагаме и 50 натрошено на фино сиренце.

Сиренето, което ползвам и за плънката, и отгоре, е българско, бяло саламурено.

Оставяме да втаса 40 мин. Вече втасали самите рулца ги мажем с кашичката с помощта на четка. Накрая поръсваме с чубрица. Използвах домашна ронена чубрица. Аз лично слагам много малко.

Печем на 180 градуса в загрята фурна. Хапваме с айран или компот.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар