Апетитка от домати

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3229k
Апетитка от домати1 / 3
15/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
Порции
10-12 буркана
"Знаете, че апетитката се прави не за хора, които нямат апетит, а за ценители, които знаят как да я хапват с апетит!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете капиите, почистете ги и ги смелете в машинка. Доматите се почистват, разрязват на половинки и също се смилат с машинка, която отделя люспите и семето.

И да ги смелите цели, не е проблем. Сложете сока в голяма тенджера да ври, като бъркате, докато се отдели воднистата от месестата част.

Обелете чесъна, пресовайте го, а магданоза нарежете на ситно. Към вече получилото се доматено пюре добавете смлените капии, пресования чесън, оцета, олиото, захарта и солта. Добавете и няколко цепнати с ножлюти чушлета, които после може да извадите от апетитката.

Оставете да ври на слаб котлон, като бъркате с дървена лъжица. След известно време извадете чушлетата, за да не стане прекалено пикантна.

Варете апетитката с домати, докато не се получи желаната от вас гъстота. Най-накрая се добавя магданозът и се сваля след 2 минути бъркане. По желание може да пасирате сместа, за да се получи максимално фино пюре.

Разсипете го в бурканчета, затворете ги и ги стерилизирайте за 20-30 минути. От тези продукти се получават 10-12 бурканчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка: