Панирано овче сирене
Pohovani ovčiji sir

Панирано овче сирене

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2161k3
Панирано овче сирене
Снимка: Ваня Благоева
1 / 2
19/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Ако сте от щастливците, които сами си правят домашно сирене, да знаете, че ви завиждаме лакомо"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сиренето трябва да е твърдо, ако е меко, го оставете за около два дена в хладилника в торбичка (за да не пожълтее) без суроватка. След което го извадете и го нарежете на едри кубчета или по-желание.

Моето сиренце е домашно и не ми се получиха кои знае какви кубчета, че не бяха равни бучките.

В купичка счупете яйцата и ги разбийте хубаво с вилица. В друга купа сложете галетата и в трета - брашното.

В тиган сипете олио и го поставете на котлона, щом се сгорещи, започнете да овалвате кубчетата сирене първо в брашното, след това в яйцата и след това в галетата, след което пак в брашното, в яйцата и отново в галетата и ги слагате след това в сгорещеното олио.

И така с всички. Пържите до златисто, до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: