gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица по бабина рецепта

Пица по бабина рецепта

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2161k3
Пица по бабина рецепта
Снимка: Ваня Благоева
1 / 5
19/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 300 мл
  • мая - 1/3 кубче
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • брашно - колкото поеме
  • За плънката
  • лютеница - 4 - 5 с.л.
  • кренвирши - 1 бр.
  • салам - 80 - 100 г шпек
  • чушки - 1 бр. малка червена
  • кашкавал - 80 - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме хладката вода, добавяме маята, олиото, захарта, солта и разбъркваме хубаво, след което започваме да добавяме брашно. Замесваме средно меко тесто, което оставяме да втаса за около 30 мин.

През това време си нарязваме в чинийка кренвиршите на дребно и шпека на дребно. Чушката я почистваме от семките, измиваме я и я нарязваме и нея на дребно.

Щом втаса тестото, го разточваме с малко брашно на плота и го слагаме в тава.

Отгоре го намазваме с лютеницата, поръсваме с нарязания кренвирш и кашкавал, с чушката и отгоре настъргваме кашкавала.

Печем в загрята фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: