gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пържен пилешки дроб

Пържен пилешки дроб

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1969472085031
19/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме дроба и внимателно го измиваме под течаща вода. Посоляваме го със сол на вкус и малко черен пипер. Овкусяването може да бъде само със сол, а с черен пипер да се поръсят, след като се свалят от котлона.

Ако парчетата дроб са големи, го режем на хапки. Изсипваме ги в тигана. Пържим до златисто от двете страни в предварително нагрято олио.

По същия начин дробът може да се изпържи и след като се оваля в брашно.

Пърженето отнема по 2-3 минути на страна и задължително трябва да бъде на умерен огън, а не твърде висок.

Поднасят се със свежа салата и лимон.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: