gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Малки закуски с царевичен грис и брашно

Малки закуски с царевичен грис и брашно

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7723k2k1k7
Малки закуски с царевичен грис и брашно
Снимка: Марияна
1 / 5
20/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции5
"Нещо малко за закуска, нещо вкусно за закуска"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошавам сиренето. Пресявам брашното. Разбивам яйцата. В киселото мляко шупвам содата за хляб. Добавям олиото, солта, киселото мляко със содата при яйцата.

Постепенно добавям царевичния грис. Разбърквам. Постепенно добавям брашното. Обърквам добре. Слагам накрая натрошеното сирене.

Разбърквам добре сместа.Разбивам в отделна купа 1 жълтък и 2 с.л олио. Застилам тавата за печене с хартия. С помощта на лъжица слагам на купчинки по 2-3 с.л от сместа.

Мажа с четка с кашата от жълтъка и олиото леко отгоре. Насипвам със сусам. Пека на 180 градуса в загрята фурна. Хапваме с айран.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: