Заешко с картофи и гъби

17/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваДарт Вейдър90510328
"Не може да приготвите вкусно заешко, ако преди това не го мариновате. Тази и други хитрини за приготвяне на заешко месо ще намерите при нас "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 167
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе марината от водата, оцета, виното, морковите, лука, дафиновите листа, черния пипер и карамфилчетата. Оставете я да ври 10 минути, махнете я от котлона, оставете да се охлади напълно и накиснете в нея заешкото и оставете да се маринова 8-10 часа.

На следващия ден подсушете заешкото, порционирайте го и го сложете в маслото или олиото да се запържи равномерно. Извадете заешкото и в същата мазнина сложете да се запържат нарязаните лук, моркови, целина.

Щом леко поомекнат, добавете почистените и нарязани гъби. Добавете сол, черен и червен пипер и долейте бялото вино. След като кипне, добавете водата, нарязаните домати и картофите. Разбъркайте и оставете всичко да се задушава за 5 минути.

Към получения сос добавете размитото в малко вода брашно, заешкото, накълцан магданоз и чесън. Похлупете плътно и оставете да се задушава за 30 минути или до пълното омекване на месото.подобни рецепти тук

5 3
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар