gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Вратни пържоли на фурна с гъби

Вратни пържоли на фурна с гъби

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5010k
Вратни пържоли на фурна с гъби2 / 2
17/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4-5 бр.
"Няма нищо по-хубаво от хубавата сочна пържола с чаша пивка вино"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 - 5 вратни пържоли
  • гъби - 400 г печурки
  • лимони - изцеден сок от 1 цитрус
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • олио - 60 мл
  • сол
  • черен пипер
  • картофено пюре - 2 с.л. сухо, за соса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте леко вратните пържоли. Изцедете върху тях лимонов сок, посолете и поръсете с черен пипер. Може да полеете и с малко бяло вино.

Покрийте и оставете да се маринова 2 часа. След това прехвърлете свинското в намазнена тава, разпределете между месото почистените гъбки, полейте водата и виното, отново малко сол и черен пипер.

Покрийте тавата с фолио плътно и сложете да 2 часа на умерена фурна да се задушава. Сосът на готовите пържоли се сгъстява с картофеното нишесте и се поднася с месото и гъбите.

Рейтинг

5 12
4 9
3 7
2 0
1 0
Дай твоята оценка: