Маринован патладжан
Pickled EggplantMariniran patlidžan
gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Маринован патладжан

Маринован патладжан

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k4k5012k
Маринован патладжан1 / 2
17/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
"Една рецепта за ценители, които обожават вкуса на патладжаните!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 кг
  • олио - 500 мл
  • оцет - 500 мл
  • захар - 250 г
  • сол - 3 с.л.
  • магданоз - около 1 - 2 връзки, нарязан
  • чесън - 2 глави
  • черен пипер - зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете големи патладжани, измийте ги и ги нарежете на кръгчета без да ги белите.

Посолете ги и ги оставете под лек наклон за 1 час да се отцедят от горчивината.

След това се изплакват и подсушават.

Пригответе вряща саламура от олиото, оцета, захарта и солта и бланширайте патладжаните в нея.

В предварително приготвени буркани се редят ред патладжани, скилидки чесън, накълцан магданоз, зърна черен пипер и т.н.

Напълнете бурканите с маринатата, затворете и стерилизирайте за около 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 5
3 2
2 4
1 0
Дай твоята оценка: