Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Манджи»Лятна вкусотия с пипер, домати и патладжан

Лятна вкусотия с пипер, домати и патладжан

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Лятна вкусотия с пипер, домати и патладжан
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
"Апетитът идва с ... най-вкусната лятна вкусотия със зеленчуци от градината"

Необходими Продукти

  • патладжан - 1 бр.
  • захар - 1 щипка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - 1/4 връзка
  • пипер - 5 бр.
  • домати - 900 г
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре суровия пипер. Изпичаме го на чушкопек. След това пипера го слагаме в съд и покриваме с капак да омекне. След това го белим, почистваме от семките и дръжките. Не го мием.

Готовият почистен печен пипер режем на парчета. На патладжана белим кората. Режем на парчета и го слагаме в купа, леко посоляваме. Оставяме го на страна.

На доматите правим малко кръстче с нож и ги попарих във вряла вода за няколко минутки. После обелих люспите на доматите. Почистени вече, ги нарязах на ситно и пасирах с пасатор.

Патладжана, който си отделихме да му се махне горчивината, го пържим в тиган с горещо олио леко, защото после ще го сложим да ври в соса. Изсипваме доматите в тенджера с малко олио и я слагаме да заври. после намаляваме, бъркаме често.

На вкус слагаме сол и черен пипер. Нарязваме чесъна на ситно и го добавям. Към доматения сос слагам и щипка захар, за да не е кисел. Бъркаме. Слагаме вътре печения и нарязан пипер и изпържения патладжан.

Сосът се вари до сгъстяване. Нарязвам магданоз и го слагам към края на варенето. Сипваме в чиния. Хапваме с препечен хляб.

Правя няколко вида манджи през лятото с такива летни зеленчуци.

Лятната вкусотия с пипер, домати и патладжан е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: