Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Печено свинско с надупени картофи

Печено свинско с надупени картофи

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542k2
Печено свинско с надупени картофи
Снимка: Евтини Рецепти
2 / 3
24/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
6
"Едно ама наистина мъжко ястие, което си плаче за много бира, здрава компания и много настроение"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • картофи - 1 кг пресни
  • моркови - 4 - 5 бр.
  • лук - 2 - 3 глави
  • мащерка
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • чесън
  • зехтин
  • бира - 100 мл
  • чубрица - суха
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Взимате парчето месо и правите разрези с ножа, като филийки, но не до долу. Идеята е да се получи форма на ветрило. Осолявате хубаво месото.

Намазвате със зехтина и хубаво втривате червения, черния пипер и чубрицата. Нарязвате лука на шайби и ги мушкате между резените месо. Ако много се разтворило и не могат да се задържат, можете да ги стегнете с конец.

Слагате месото в подходяща тава. Нарязвате морковите на едри парчета и ги разпръсквате около месото.

Доливате водата и бирата, като гледате да не са повече от половината на месото. Завивате с фолио и печете на загрята на максимална степен фурна. След 20 мин. намалявате на 150 градуса и печете час и половина на долна скара. Махате фолиото и ако има нужда, запичате за цвят.

Картофките измивате добре, режете на половина и ги слагате в подходящ съд, за да можете да ги разбъркате. Заливате ги със зехтина, черния и червения пипер, солта и мащерката.

Разбърквате ги хубаво с ръце и нареждате в тавичка с хартия за печене, с резнатата част надолу. Не се слага никаква течност. Печете на загрята на макс фурна до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: