gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Багети»Багети с маслини и сусам

Багети с маслини и сусам

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7723k2k3k7
Багети с маслини и сусам
Снимка: Марияна
1 / 3
25/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Такива багети няма да намерите в магазина, затова запретвайте ръкавите и заедно да ги омесим"

Необходими Продукти

  • вода - 1 ч.ч.
  • мая - 6 г
  • захар - 1 щ.
  • сол - 1 щ.
  • яйца - 1/2 бр. за намазване
  • сусам - за поръсване
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • маслини - 9 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме си брашното в купа. Правя си кладенче. Размивам маята в топла водичка. Прибавям вече размитата мая с водата в брашното.

Добавям щипка сол и щипка захар, и олиото. Нарязвам си маслините, преди това им махам костилките. Слагам нарязаните маслини при останалите съставки.

Замесвам тесто. Прехвърлям си го върху набрашнен плот и доомесвам. Оставям да втаса тестото за 30 мин. Разделям го на 6.

От всяка част правя малка франзела. Издължавам тестото с ръце. Слагам ги в тава, застлана с хартия за печене и мажа с разбитото яйце с помоща на четка.

Поръсвам обилно със сусам. Пека в загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: