Свинско с лапад

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
369
288
261
4
25/06/2016
"От личен опит ви казваме - вкусът на лапада чудесно допълва свинското месо - изключително хармонична комбинация, която гарантирано ще ви допадне "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 144
  • Преглеждания за месеца97
  • Преглеждания за седмицата241
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г
  • лапад - 2 връзки
  • зелен лук - 1 връзка
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на парчета. Слагаме сол и смлян черен пипер на вкус. Объркваме го добре да се разнесат подправките. Слагаме ги в тенджерка с малко олио да се запържи леко.

Така стават по-вкусни. Прибавяме нарязания лапад, може и да го накъсате. Заливаме с гореща вода. Добавяме нарязания на ситно лук и оставяме да къкри.

Прибавете лъжичка-две червен пипер. По желание може да се настърже и домат. Когато се свари месото е готово.

Ако искате да е по-гъста консистенция, може малко преди да свалите от котлона да добавите 2 лъжици брашно, размито във вода.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар