Кубинска баклава

NikolNikolЧирак552624
26/06/2016
"Една хапка от тази кубинска баклава ще ви изпрати на Острова на свободата, сред смугли красавици и аромат на пури "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 002
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата заедно със захарта и брашното, след това се прибавят орехите и канелата. Бакпулверът се пресява с брашното.

В намазнена тава се слагат по две кори и от плънката, както и от локума.Така се повтаря, докато свърши плънката и корите.

Най-отгоре се нарязва на ромбове и се поръсва с масло. Пече се на 200 градуса за около 30-40 минути.

След като баклавата изстине, се приготвя сиропът и се полива, докато е горещ.

Оставя се да престои 1 нощ и е готова за консумация.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Лидия - Гери
Лидия - Гери
27.06.2016 16:02
И аз приготвям така баклавата с плънка, само не слагам локум, и се получава много сочна.
2
0
Nikol
Nikol
27.06.2016 19:02
Да наистина е сочна ,но с локум е още по хубава,защото се усщат парченцата в устата.
0
0
Valentina Psaltirova
Valentina Psaltirova
26.06.2016 21:21
Вкусотия!
0
0
Nikol
Nikol
26.06.2016 22:41
От плънката става много сочна,а не суха когато е само с орехи.
0
0