gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Какаов кекс с прясно мляко

Какаов кекс с прясно мляко

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7234k2
Какаов кекс с прясно мляко
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 6
26/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Кекс, който веднага ще се хареса на гостите ви"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Белтъците се разбиват с щипка сол на твърда пяна. Жълтъците се разбиват със захарта, олиото и прясното мляко.

Добавят се пресятото брашно с бакпулвера и какаото. Добавят се белтъците на порции, като се смесват внимателно с шпатула.

Сместа се сипва в намаслена и набрашнина кексова форма. Пече се на 180 градуса за 30-35 минути, до суха клечка.

Готовият кекс се поръсва с пудра захар.

Бележка: Мерителната чаша е с обем 250 мл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: