Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхнии»Постна яхния от зелен фасул

Постна яхния от зелен фасул

редакция:
Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Помощник Готвач
1528762332
Постна яхния от зелен фасул
Снимка: Зори
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Една обичана рецепта от старите тефтери"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 1.5 кг
  • лук - 2 глави, стар
  • домати - консерва - малък буркан
  • магданоз
  • олио
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се запържва лукът, добавя се нарязаният зелен фасул да се задуши.

Посолява се, слага се червен пипер, долива се гореща вода.

Вари се до готовност.

В края се слагат доматите да поврат с фасула.

Преди сваляне яхнията се поръсва с магданоза.

Постната яхния от зелен фасул е готова.

Ако обичаш зелен фасул, опитай и рецептите ни за зелен фасул чорба, зелен фасул с картофи или зелен фасул с месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: