gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Лютеница»Домашна едросмляна лютеница с патладжан

Домашна едросмляна лютеница с патладжан

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
7807k2k5k8
Домашна едросмляна лютеница с патладжан
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
27/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
240 мин.
Порции
10
"Обожаваме едросмляната лютеница, защото така усещаме вкуса и на чушките, и на патладжаните и майсторлъка на готвача!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червеният пипер се изпича и поставя в съд с похлупак, за да се задуши и после се бели по-лесно.

По същия начин печем и обелваме патладжана. След това пиперът и патладжанът се смилат на едро в машинка за месо.

Вече едросмляните зеленчуци се смесват с предварително приготвеното доматено пюре. Добавя се олио, разбърква, след което се варят на слаб огън.

След като сместа заври е необходимо постоянно да се бърка за да не загори. Овкусява се със сол и захар. Вари се до като течността в нея се изпари и се достигне желаната гъстота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: