Лютеница

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7723k2k3k7
Лютеница1 / 9
29/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
140 мин.
Общо
180 мин.
Порции
6 бурканчета
"Най-любимата лютеница - кратко и ясно!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти ги почистваме. После се нарязват на ситно доматите и чушките. Лука го нарязваме на много ситно също.

В дълбока тава се нареждат червените чушките, върху тях лукът и последно доматите. Между чушките и доматите поръсваме с малко сол и олио.

Върху доматите се поръсва също малко сол, захарта и другата част от олиото. Слагаме да печем във фурна, докато продуктите поомекнат.

Течността се поизпарява. Всичката смес след това, като стане готова, се смила в машинка за месо.

След това си измиваме 6 бурканчета, подсушаваме и ги пълним с помощта на малък черпак. Затваряме ги с капачки много добре и се стерилизират 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: