Шоколадов пай с орехи

28/06/2016
Деси Маринова
отДеси МариноваГотвач1968561
"Обмисляме варианта да основем група на любителите на шоколадови пайове. Познайте каква ще бъде основната ни групова активност "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 130
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и добавяме към него маслото, което стриваме с пръсти и едновременно замесваме с брашното. Трябва да заприлича на натрошени бисквити.

Когато е готово, прибавяме леко разбитото яйце със солта. Омесва се тестото, оформя се на топка и се слага в хладилник за 30 минути, за да се стегне.

Следва да разточим по - голямата част от тестото с форма с диаметър малко над този на тавата, за да оформим ръб. Слагаме го във фурната за около 15 минути, докато порозовее.

През това време смесваме разтопения на водна баня шоколад с маслото, сметаната и натрошените орехи. Вадим блата и го заливаме с шоколадовата смес.

Останалата част от тестото разточваме и режем на лентички, които нареждаме върху шоколадовата плънка. Връщаме във фурната, отново до порозовяване. Поръсваме с пудра захар.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар