Ориз с чушки, домати и месо

Ориз с чушки, домати и месо

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
3602k7971k5
Ориз с чушки, домати и месо
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
28/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
"Наближава време за обяд и решихме да споделим с вас любимата си рецепта за сочно свинско месце с ориз"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд наливаме 4 с.л. олио и слагаме месото, нарязано предварително на парченца да се запържи за 5 минути, след което му добавяме 1 ч.ч. гореща вода, 1 к.л. сол и оставяме да се задушава под капак около 30-40 минути.

В тавичка сгорещяваме 4 с.л. олио и прибавяме нарязан на дребно лук и ориза. Запържваме за около 5 минути, след което прибавяме нарязаните на едри парчета чушки и домати.

Поръсваме с червен и черен пипер, сол и куркума. Разбъркваме добре. Добавяме полуготовото месо, като го подреждаме между зеленчуците. Поръсваме с наситнен магданоз и заливаме ястието с 3 ч.ч. гореща вода.

Поставяме тавичката в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: