Пилешки бутчета с масло на фурна

29/06/2016
Деси Маринова
отДеси МариноваГотвач1968561
Приготвяне35 мин.
Готвене25 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 554
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се измиват под течаща вода и се слагат в тенджера, като се покрият с вода. Варят се около 15 минути, след като водата заври.

Не трябва да са готови, защото ще има и друга термична обработка. Бутчета се отцеждат и се овкусяват с подправките. Картофите се белят, измиват и нарязват.

Нареждат се в тавичка, чието дъно сме покрили с 30 г разтопено масло. Посоляваме картофите и слагаме подправки на вкус.

Редим бутчетата върху картофите и го поливаме с водата, в която сме ги варили, тя е станала като бульон. Бутчетата трябва да са на половина покрити с бульона.

Останалото масло нарязваме и нареждаме върху бутчетата. Печем на 200 градуса. Периодично можем да поливаме бутчетата с бульона, по време на печенето.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар