Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Паниран карфиол с кашкавалена панировка

Паниран карфиол с кашкавалена панировка

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k69k
Паниран карфиол с кашкавалена панировка2 / 2
19/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Знаете ли, че вредното влияние на пърженото върху организма може да бъде елиминирано с чаша бира? Затова си хапнете от този паниран карфиол без никакви угризения!"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава, средна
  • оцет - 2 с.л.
  • сол
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 - 3 броя
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • сода - 1 ч.л.
  • кашкавал - 100 г настърган
  • сусам - 1 с.л. за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете накъсания на розички карфиол да ври 10-тина минути заедно с оцета и солта, след което го отцедете добре за 10-тина минути.

Смесете брашното с подправките и содата. Яйцата разбийте добре заедно с прясното мляко.

Прибавете към брашното и разбивайте с тел до получаване на гладка паста.

Прибавете настъргания кашкавал и отново объркайте. Загрейте мазнина в дълбок тиган.

Всяка розичка карфиол се потапя в панировката и се пържи до златист равномерен загар.

Панираният карфиол се отцежда върху решетка с хартия отдолу.

Поднесете карфиола, поръсен със сусам.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
510
42
30
20
10
Дай твоята оценка: