gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Дивеч»Печени пъдпъдъци

Печени пъдпъдъци

EfrosiaEfrosia
Джедай
9735k1122k
Печени пъдпъдъци1 / 7
19/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8
"Истински деликатес, с който може да впечатлите дори най-капризните кулинари сред приятелите си!"

Необходими Продукти

  • дивеч - 8 пъдпъдъка
  • сланина - 200 г
  • вино - 1/2 ч.ч. бяло
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - на вкус
  • масло - 40 г краве
  • сол
  • бульон - 400 мл зеленчуков
  • вино - 200 мл бяло
  • черен пипер - на зърна
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пъдпъдъците да киснат във вода и оцет, след което ги подсушете. Пригответе марината от зеленчуковия бульон, бяло вино, черен пипер на зърна и 2 с.л. олио, които са врели 10 минути в съд на котлона. Оставете я леко да се охлади и накиснете в нея пъдпъдъците за 3 часа.

Намазнете тава и сложете в нея пъдпъдъците. Върху всеки намазан с масло пъдпъдък сложете парчета сланина. Полейте с другото вино и малко от маринатата и поръсете с подправки на вкус. Покрийте тавата с фолио и сложете да се пече в умерено загряна фурна. Накрая махнете фолиото и доопечете до приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
55
43
33
21
10
Дай твоята оценка: