gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Зелена Салата»Панирани яйца върху салата със чеснов сос

Панирани яйца върху салата със чеснов сос

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k6k2k8k6
Панирани яйца върху салата със чеснов сос
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
19/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Рецепта за твърдо сварени яйца, които се потапят в златисто тесто, пържат се до златисто кафяво и след това се сервират със зелена салата!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Сварете 8 бр. от яйцата. Другите две разбийте с малко сол и черен пипер. Охладете и обелете яйцата.

Панирайте ги първо в брашното, после в яйцата и накрая в галетата. Пържете ги в загрята мазнина до зачервяване.

Извадете ги върху кухненска хартия, за да се отцедят. Направете зелената салата, като накъсате марулята и я поставите в купа.

Нарежете останалите домати и краставицата на кубчета, а репичките на колелца.

Направете соса, като смесите майонезата, млякото, чесъна и подправките. Сервирайте яйцата върху салата и полейте с чесновия сос.

Панираните яйца върху салата със чеснов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: