gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Лятна манджа Изобилие

Лятна манджа Изобилие

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Лятна манджа Изобилие
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
03/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Истината е, че Илияна ни спечели още с името на манджата, а и вкусът си го бива"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките измиваме и може да обелим с белачка за картофи, малко е трудно, но се получава при месести чушки . Почистваме ги от дръжките и семената. Нарязваме чушките на парченца.

Белим тиквичките и нарязваме на кубчета. Патладжана също белим, нарязваме, слагаме в купа, посоляваме и наливаме вода. Оставяме така докато приготвяме всички зеленчуци за готвене.

Зеления фасул почистваме, измиваме и нарязваме. Лука нарязваме или настъргваме. Моркова почистваме и настъргваме едро. Доматите белим и режем на кубчета. В тенджера слагаме лука, моркова и зеления фасул.

Наливаме олио и малко вода. Включваме котлона и задушаваме. Прибавяме и другите зеленчуци (патладжана трябва да отцедим от водата и да измием с вода и тогава да прибавим за готвене) и нарязан пресен магданоз.

Варим манджата до готовност. Може да я оставим с малко течност или да я изварим да остане на мазнина.Може да сервираме с малко варен ориз .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: