Арабски дюнер

Арабски дюнер

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3118k
19/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене25 мин.
Общо25 мин.
Порции4
"Кой може да устои на аромата на запържено месо и подправки, който се носи от кухнята?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на тънки пържоли и ги начукайте под найлоново пликче, за да стане максимално тънко и фино месото. Тънките пържоли нарежете на малки лентички и ги мариновайте за 1 нощ в нарязаните лук, чесън и оцет.

На следващия ден сложете отцеденото месо да се изпържи заедно с лука и чесъна. Готовото месо се вади и в същия съд се натриват с останалата мазнина питките (от едната страна), докато се загреят.

За соса разбъркайте заедно киселото мялко, майонезата, лимоновия сок, щипка захар и горчицата. В всяка питка по средата разпределете от месото с карамелизираните лук и чесън, сложете резени домат, малко накълцано зеле, пържени картофки и полейте със соса.

Завийте арабския дюнер и го сложете в хартиена салфетка.

Рейтинг

5 10
4 3
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка: