Пълнени тиквички с кайма и домати

03/07/2016
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф4858912785
"В сезона на тиквичките споделяме с вас любимите си и многократно изпитани рецепти с тиквички А тази попада директно в топ 5 "
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 685
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • тиквички - 5 бр.
  • кайма - 500 г от свинско месо
  • ориз - 100 г
  • лук - 1 глава средно голям
  • лют пипер - 1 ч.л
  • червен пипер - 2 ч.л
  • кимион - 1 ч.л
  • черен пипер
  • сол
  • за доматения сос
  • домати - 5 бр. пресни
  • чесън - 1 скилидка
  • захар - 1 щипка
  • олио
  • вода
  • картофи - 1 - 2 бр. големи колкото отвора на тиквичките, нарязани на кръгчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете тиквичките през средата. Ако са по-малки тиквичките си пригответе по-голям брой и отрежете тънката част на тиквичката (за да може да напълните дебелата част и да се побере повече плънка).

Издълбайте вътрешността. Смесете суровата кайма със суровия ориз и подправките. Омесете добре като смес за кюфтета.

Напълнете издълбаните тиквички и подредете в тава за печене. Затворете отвора с кръгче суров картоф. Пригответе доматения сос, като настържете доматите и ги разбъркайте с водата и подправките.

Трябва да има достатъчно течност, за да се сготви суровият ориз. Сипете соса в тавата около тиквичките. Запечете на загрята фурна на 200 градуса за около 1 ч. Ако се наложи може да се добави вода при печенето, ако изври и е недостатъчна.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар