Индийски пилаф
Indian Pilaf

Индийски пилаф

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3312k
Индийски пилаф1 / 2
19/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1-2
"Прекрасен букет от аромати и вкусове, който ще изненада небцето Ви!"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч. Басмати
  • вода - 2 ч.ч.
  • лук - 1 глава шалот (червен)
  • кимион - 1 ч.л. зърна
  • кашу - 50 - 10 г леко натрошено
  • стафиди - 50 г
  • куркума - 1 к.л.
  • кардамом - 4 - 5 шушулки
  • дафинов лист - 2 броя
  • шафран - 1 щипка
  • канела - 1 пръчица
  • мазнина
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете водата в тенджера заедно с шафрана. Загрейте мазнина в тиган и сложете кашуто да се запържи, а след него добавете кимиона, кардамома, канелата и разбърквайте добре.

Добавете нарязания лук, куркумата, дафиновите листа и предварително измитият ориз и стафидите. Бъркайте, докато оризът се запържи и долейте с гореща вода. Сложете капака и оставете да се задушава на слаб котлон.

Варенето трае около 12 минути, след което се разбърква, слага се отново капака и се оставя да се запари за половин час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
57
40
31
20
10
Дай твоята оценка: