Оризова торта с ягоди и сироп от рози

03/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Бутикова торта, но приготвена лично от вас - това е възможно с наша помощ "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо362
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза във вода. Отцедете го. Сложете 600 мл мляко заедно със захарта на котлона. Разбийте жълтъците с нишестето и останалото мляко. Прибавете ориза към млякото със захарта и оставете да поври десетина минути.

След това, като бъркате непрекъснато, прибавете жълтъчната смес. Бъркайте докато се сгъсти пудингът. Добавете предварително накиснатия в малко вода желатин и разбъркайте.

В купа натрошете блата и добавете меда. Разбъркайте, хубаво да се овлажни. Във форма с разкопчаващи стени сложете трохите и хубаво ги притиснете за да оформите блат. Отгоре изсипете оризовия пудинг и загладете добре. Сложете тортата в хладилника да стегне за няколко часа.

Нарежете ягодите на кубчета и ги разпределете върху стегналата се торта. В 100 мл вода накиснете желатина. След това го разтопете на водна баня и го прибавете към сиропа от рози. Разбъркайте добре и го изсипете внимателно върху ягодите.

Върнете тортата обратно в хладилника за още 2-3 часа или докато се стегне напълно. За да преместите лесно тортата върху подходяща чиния, покрийте формата със стреч фолио.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар