Свинска пастърма
Pork Jerky

Свинска пастърма

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3122k
Свинска пастърма1 / 5
19/11/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
"На фона на месата, които продават по магазините, тази рецепта е едно бижу в колекцията ни. Направете си пастърма у дома, без химия, соя и цялата менделеева таблица"

Необходими Продукти

  • свинско месо - от гърди
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете свинското от кожата и тлъстината и го нарежете на тънки еднакви парчета с дебелина 2 см. Подредете ги в дървено или пластмасово корито - всеки ред месо се ръси обилно със сол, като най-отгоре се завършва с дебел пласт сол.

Оставя се да престои така 10—12 дни, след което солта се отстранява и месото се изплаква със студена вода. Нанизва се и се окачва на сенчесто и проветриво място. Като позасъхне, се пресова 24 часа под дъска, върху която има тежест.

След това отново се суши около 1 месец. След пресоването пастърмата се намазва с гъста каша, приготвена от равни количества червен и черен пипер, разредени с 1—2 чаени лъжички студена вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 13
4 7
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: