Палачинкова торта с тиквички

04/07/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф43510643704
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 076
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките се настъргват и осоляват и оставяте за около половин час да се отцедят от излишната вода. Преди да започнете с направата на палачинките, изстискайте тиквичките добре с ръце.

Содата се слага в киселото мляко за десет минути да шупне. Продуктите за палачинките се смесват в купа и се разбъркват до получаване на гладка каша.

Тиган се омазнява и палачинките се пекат в него, като трябва да знаете, че сместа става с гъстотата на кексова смес.

Ако първата палачинка залепне, можете да добавите още малко брашно. Обръщат се внимателно, за да не се разкъсат, защото са по-крехки от обикновените палачинки.

За крема сваряваме яйцето и го настъргваме, наситняваме подправките и след това добавяме всички останали съставки.

Сглобяването е лесно: слагате палачинка, мажете обилно с крема и така, докато свършат (като трябва да оставите малко повече от крема за последното покриване отгоре, за да може да намажете цялата торта).

По собствено желание можете да декорирате с варено яйце, домат и магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар